Recensies

“Een goede, intensieve cursus met veel praktijkoefeningen”  B1-cursist, januari 2019

“Was leuk, gezellig en leerzaam!”  B1-cursist, november 2018

“Leuke cursus, veel geleerd (ook van de anderen). Tack!”  B1-cursist, januari 2017

“Wil even zeggen dat Susanne een geweldige capabele, enthousiaste docent Zweeds is waar ik veel van leer. Een aanwinst voor de VUA!”                  A-J van Essen, april 2014

“Tot nu toe het leukste lesjaar van 5 jaar Zweeds! Enthousiaste lerares, oprecht geïnteresseerd in cursisten en hun vragen. Positieve feedback werkt motiverend, erg prettig! Veel extra’s  (in de vorm van gedichten, leesmateriaal, liedjes en luisteroefeningen). Bra gjort, Susanne! Vi ses!”     Aukje van Bladel, april 2014

“Een prima cursus met een enthousiaste en kundige docent. Veel variatie in de lessen. Jammer dat het alweer voorbij is. Ik hoop op voldoende animo voor het vervolg!”  Erna, april 2013.

“Leuke, afwisselende lessen met veel ruimte voor eigen inbreng, maar ook genoeg aandacht voor het serieuze werk. Oog voor wat ieder nodig heeft en een positieve aanpak. Bedankt voor een heel leerzaam jaar Susanne!”  Joke H., april 2013.

“Goede cursus met prima lerares! Gaat goed in op vragen en komt er altijd op terug, als dat nodig is. Prettig in de omgang, geeft positieve feedback. Stimuleert het spreken in het Zweeds door zelf zoveel mogelijk Zweeds te spreken. Huiswerk mag soms wel meer zijn.”  Joke Nijeboer, april 2013.

“Zeer tevreden. Les-stof wordt op motiverende wijze gegeven; ook extra aandacht voor Zweedse cultuur is bijzonder leuk. Een vervolg-cursus staat hoog op het lijstje.” A2-cursist, januari 2013.

“De stof wordt erg enthousiast overgebracht op de groep. Er wordt voldoende uitgelegd en ingegaan op inbreng van de groep. Ook de Zweedse verhalen, de boeken en de films hebben ertoe bijgedragen dat wij veel hebben opgestoken van de cursus.” Bert & Elseline, A1-groep, december 2013.

29 gedachten over “Recensies

 1. cursist A1 - individuele les

  Bedankt voor de leuke lessen, grote flexibiliteit en je enthousiasme. Leuk ook dat er veel Zweedse cultuur bij de lessen werd gehaald. Het zo veel en snel mogelijk spreken in het Zweeds heeft me erg geholpen. Daardoor durfde ik in Zweden ook gelijk te praten met mensen.

 2. J Hellinga

  Voor mijn werk op vakantiepark Källebackens Stugby in Undenäs Zweden heb ik een aantal privélessen Zweeds bij Susanne gevolgd. De lessen worden enthousiast door haar gegeven. Aan het begin van de lessen heeft zij e.e.a. voor je voorbereid en wordt er in overleg aandacht besteed aan de gewenste onderwerpen. In mijn geval werd er extra aandacht besteed aan situaties in mijn bedrijf. Bedankt Susanne!

 3. Cornelieke

  Als je weinig mensen in je omgeving hebt waarmee je Zweeds kunt praten, zijn de conversatie workshops bij Buro voor Zweeds Leren echt een aanrader. Naast goed gezelschap, inspirerende begeleiding en steeds andere, leuke opdrachten, zijn er ook heerlijke zoete of hartige hapjes van Northern Delight (www.northerndelight.nl). Wat wil je nog meer?

 4. Ron en José Serné

  Voor Ron de tweede conversatie middag en voor José de eerste. Het was weer prima verzorgd. Er is veel gelegenheid om te spreken met elkaar. Veel afwisseling. Lekker intensief Zweeds spreken. De leukste cursus Zweeds van alle tot nu toe gevolgde cursussen. Susanne brengt alles op een positieve en spontane manier. Wij komen zeker weer terug.

 5. Willem Hekhuis

  Susanne är bra (och kul)! En wie wil weten wat dit betekent, moet maar les nemen bij Susanne, dan leer je het vanzelf.

 6. Loraine en Pepijn

  Wij hebben een aantal maanden privéles gehad van Susanne, tot aan onze emigratie naar Zweden. Al vanaf de eerste les hadden we een goed gevoel over Susanne en haar manier van lesgeven. Susanne is zeer betrokken en serieus bezig met de les, tegelijkertijd is de sfeer vrolijk en ontspannen. Susanne’s feedback is positief kritisch en zij kan vanwege haar eigen achtergrond vooral ook typische Zweeds/Nederlandse taalverwarringen goed uitleggen. Daarnaast kan zij uitstekend het tempo van de les aanvoelen; als het nodig is neemt ze de tijd, als het kan houdt ze lekker de vaart erin met leuke en afwisselende oefeningen. Susanne we missen je lessen nu al, dus we kloppen waarschijnlijk binnenkort bij je aan voor een paar via Skype.. 🙂

 7. Steven, B1-cursist

  Zweeds leren bij Susanne is zeker een aanrader! Ze geeft de lessen op maat en Susanne hanteert een goed evenwicht tussen complimenteren en motiveren/uitdagen. Ik heb de lessen altijd met veel plezier gevolgd!

 8. Niki, C nivå

  Susanne är en jättebra lärare!
  Jag hade lektioner med Skype, men ändå var det kul! Jag rekommenderar säkert att ta lektioner med henne om du vill lära sig svenska!

 9. Corinne

  In korte tijd via privé les niveau B1 behaald. Dankzij Buro Zweeds Leren met vertrouwen het examen Swedex in Groningen gemaakt en certificaat behaald. De lessen zijn goed ingedeeld met voldoende flexibiliteit en ruimte voor zweedse gewoonten en cultuur. Susanne is een zeer enthousiaste en kundige lerares. Voor een ieder die zweeds wil leren: warm aanbevolen!

 10. Stephan

  Mijn vriendin en ik hebben privélessen bij Susanne gevolgd. Voor iedereen die overweegt Zweeds te gaan volgen, een aanrader! Ze is enthousiast, tempo wordt aangepast op behoefte en altijd ruimte voor vragen.

 11. Mark & Ingrid, prive via Skype

  Voordat we naar Zweden verhuisden besloten we wat prive-lessen te nemen, die we nog meer dan een jaar hebben voortgezet via Skype vanuit Zweden. Vanuit twee verschillende locaties belden we in via Skype en hadden zo met beeld en geluid de lessen met Susanne vanuit locatie drie. Een perfecte manier om met de moderne middelen zweedse les te volgen, wanneer en waar je maar wilt.
  Wij hebben Susanne ervaren als een prettige docente met veel kennis van de zweedse en ook nederlandse taal waardoor de verschillen, overeenkomsten en ezelsbruggetjes gauw samen gevonden konden worden.
  Veel geleerd en ook veel gelachen. Tack så mycket Susanne!

 12. Gaby Geysens

  Ik volg al een aantal jaren Zweeds en spreek het vrij vlot. Vermits ik in België woon heb ik echter niet de kans om veel Zweeds te praten. Daarom was/ben ik bang dat ik het zo een beetje vergeten zou/zal. Om die reden ben ik Skype privé-lessen beginnen nemen met Susanne. Susanne is een fantastische lerares, luistert heel goed naar je wensen, pikt er meteen de dingen uit die je verkeerd zegt zonder je constant te onderbreken. Ze is ook een zeer aangenaam persoon. Ik heb nu een reeks van 10 lessen achter de rug en in de herfst na mijn vakantie in Zweden ga ik zeker verder doen.

 13. Roel van Kooij

  Van april t/m juni een 10 tal prive lessen gevolgd. Veel geleerd over de taal en over Zweden in een gezellige sfeer. Suzanne heeft ontzettend goed geholpen bij het voorbereiden van een toespraakje (tekst vertalen en hulp bij de uitspraak), dat ik bij een bijeenkomst in Zweden wil houden. Spannend…

 14. Roos van der Vliet

  Als je behoefte hebt aan goede, leuke, dynamische en leerzame lessen Zweeds dan zit je hier goed! Ik heb in korte tijd ontzettend veel geleerd & ik kijk uit naar nog heel veel meer (groeps)lessen bij Susanne.

 15. Tirza

  Afgelopen zaterdag weer een leuke conversatieworkshop gehad. Heel afwisselend en gezellig. Ik verheug me alweer op de volgende keer.

  1. Marga

   Daar sluit ik me helemaal bij aan! De workshop was leerzaam en prikkelend, en dat alles in een gemoedelijke en open sfeer.

   1. Sylvia Wijnsma

    Ik heb de privé lessen met Susanne als heel waardevol ervaren. Susanne is een enthousiaste, geduldige en motiverende lerares, die het tempo en de inhoud van de lessen aanpast aan de cursist. Ik heb de cursus A1/A2 gedaan en als ik in de toekomst verder wil in de taal, kom ik zeker bij haar terug. Ik raad Susanne zeer aan!

 16. Emma

  Een heel fijne cursus met een brede lesinhoud en een kundige lerares. Ik heb er zelfs zo veel aan gehad dat het me een zomerbaan in Zweden heeft opgeleverd! Als ik niet zo ver weg zou wonen dan had ik graag vervolgcursussen gevolgd bij Susanne.

 17. Emma

  Leuke, leerzame cursus met een breed aanbod en een kundige lerares! Dankzij de cursus heb ik een zomerbaan in Zweden kunnen bemachtigen. Als ik dichterbij zou wonen dan had ik graag vervolgcursussen gevolgd bij Susanne.

 18. Maartje Smit

  Super leuke en enthousiaste methode om Zweeds te leren van Susanne, creatief in vinden van leuke en zinvolle opdrachtjes die precies passen bij je nivo. Maartje, nivo A2

 19. N. Appeldoorn

  Als voorbereiding op mijn emigratie naar Zweden heb ik bij Buro Zweeds Leren diverse cursussen, conversatie workshops en (online) privélessen afgenomen. Elke cursus, workshop of les is goed opgezet en uitstekend verzorgd.

  Susanne creëert een leuke en open sfeer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Naast de theorie van de Zweedse taal wordt ook uitgebreid stilgestaan bij het converseren en de Zweedse tradities, aangevuld met Susannes persoonlijke anekdotes uit Zweden.

  Susanne is altijd bereid je te helpen, ik kan Buro Zweeds Leren dan ook van harte aanraden!

 20. Anna

  De privélessen bij Susanne waren leerzaam, op een fijn tempo en gezellig. Ze is enthousiast en bedenkt verschillende manieren om je zaken bij te leren, bijvoorbeeld leuke spelletjes waardoor je veel praat en veel leert over Zweden. En als je dan na een half jaar mensen kan verstaan en een boek kan lezen in ’t Zweeds, kan je haar alleen maar dankbaar zijn!

  1. Bas en Annelous

   Bedankt voor de fijne lessen tot zover!
   Plezierige manier van les geven en flexibel als we een drukke week hadden. Veel van de basis geleerd en in de praktijk kunnen gebruiken. Op leuke wijze samen met het boek maar ook spelletjes Zweeds leren.
   Zeker een aanrader!

 21. Bas van Brakel

  Met privelessen bij Susanne krijg je op een ontspannen en gevarieerde manier taalonderwijs. Je bepaalt samen het tempo, en met slechts 1 uur per week heb ik in korte tijd veel progressie geboekt. Susanne is kundig en ervaren, en vooral erg sympathiek. Gelukkig kan ze ook streng zijn, waardoor ik al meerdere malen complimenten heb ontvangen voor mijn Zweeds. Dankje Susanne!

 22. Gwendolyn

  Ik en mijn man hebben privélessen bij Susanne gevolgd. Het voordeel van de privélessen waren onder andere het flexibel inroosteren van de lessen.

  De lessen zijn erg leuk, afwisselend met gebruikmaking van veel eigen ontwikkeld lesmateriaal (quizzen, posts op Facebook) wat zeer goed aansluit bij de theorie uit de leerboeken. Daarnaast was het ook mogelijk om extra te oefenen met andere onderwerpen zoals gezondheidszorg. Dit was super aangezien ik in Zweden in de zorg ga werken.

  Naast het leren van de taal, leer je ook wat over Zweden zelf, tradities, gebruiken ed.

  Kortom een geweldige docent waarbij je goed en leuk de taal leert.

 23. Bart, Eloise en Evelien

  Voorafgaand aan onze emigratie naar Zweden hebben we met onze dochter van toen 11 online privélessen gevolgd bij Susanne. Het heeft ons de basis geleerd om in Zweden mee te durven praten met mensen in het Zweeds. Hierdoor leren we de taal hier vanzelf verder, met hulp van apps, podcasts en het kijken naar Zweedse tv-programma’s. De meerwaarde van een docent is dat je alle vragen kwijt kunt over wat je hoort en leest. En dat je het leert uitspreken zoals de Zweden dat doen.

  Ook onze dochter heeft er veel aan gehad. Op haar eerste schooldag had ze al het gevoel dat ze ongeveer de helft begreep van wat er gezegd werd. Na 2 maanden kan ik zien dat ze alweer veel meer verstaat en kan ze al een beetje met haar vriendinnen kletsen.

  Kortom ik kan het iedereen aanraden.

 24. Heleen Heemstra

  Suzanne is een fijne docent die weet wat de valkluilen zijn van de cursisten. Ze geeft enthousiast en geduldig les en past de les aan op basis van wat de cursisten nodig hebben of willen weten.
  De korte snelcursus van 5x was erg goed bevallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *