De docent

Foto website SE

foto: Roland van Hattum

Mijn naam is Susanne Eisenberg. Ik ben Zweedse en ik geef groepslessen en privélessen Zweeds. In 2011 heb ik Buro Zweeds Leren opgestart. Hiernaast geef ik les bij Business Talen Rotterdam. Mijn moedertaal is Zweeds. Ik vind lesgeven ontzettend leuk, vooral de cursist de uitdaging geven die bij hem of haar past.

Ik ben opgegroeid in Göteborg, waar ook mijn familie woont en waar nog altijd mijn hart ligt. Ik woon in Bunnik met man en kinderen. Mijn grootste hobbies: tennis, films en katten. In de afgelopen jaren heb ik in verschillende landen gewerkt: Zweden, Nederland en Zwitserland. Mijn interesse in Germaanse talen is altijd gebleven. Het leuke daarvan vind ik niet alleen de taal zelf, maar ook de anekdotes en de historie die je eraan kunt koppelen. Bijvoorbeeld stamt (volgens de mythe) het Zweedse woordje “Lagom” van de Viking-tijd, waar uiteraard een verhaal achter zit.

Mijn favoriete Zweedse boek is momenteel “Stöld” van Ann-Helén Laestadius. Stukken uit boeken en andere media komen ook aan bod tijdens mijn lessen, naast extra lesmateriaal dat ik zelf samenstel. De cursussen zijn interactief en hebben een relatief hoog tempo. Een ander kunnen verstaan en jezelf verstaanbaar maken komen bij mij op de eerste plaats. We oefenen tijdens de les veel met luisteren en spreken. Mijn streven is uiteraard  leerzame lessen, maar ook afwisselende oefeningen en plezier met leren.